Ново предизвикателство във Facebook набира скорост, става ясно от една история,

...
Ново предизвикателство във Facebook набира скорост, става ясно от една история,
Коментари Харесай

Внимание! Ново предизвикателство във Фейсбук изправя косите на родители

Ново предизвикателство във Фейсбук набира скорост, излиза наяве от една история, разказана в Daily Mail и представена от  trafficnews.bg .

То извънредно доста прилича една позната отпреди две години " игра " в обществената мрежа, която беше тъкмо толкоз злокобна, колкото и сегашната. Тогава деца изчезваха за 72 часа... Същата нелепа фикс идея във Facebook набира известност във Англия. Сега обаче са сложени други времеви рамки - 48 часа. Шокиращата игра кани децата да се скрият от родителите си допустимо най-дълго. Участниците в играта получават по-висок резултат всякога, когато се отбележат или качат фотография в обществените медии.

Ето я и историята: 11-годишната Лия Тейлър изчезна за повече от 24 часа, оставяйки фамилията й да се изтезава от безпокойствие. Лия била в колежа " Марвел " в източната част на град Хъл, само че преди баба й да я вземе от учебно заведение, момичето избягало. След другите й постове в обществените мрежи фамилията й излязло да я търси. На другия ден Лия била открита и изпратена в полицейско ръководство.

Момичето, което било намерено дружно с друга ученичка на 12 години, споделило доста малко, само че станало ясно, че повода е 48-часовото предизвикателство, което се популяризира към младежите във фейсбук. Бабата на Лия, която има общо 19 внуци, счита, че внучка й е била подмамена от други да направи белята, написа Блиц. Решена да предотврати разпространяването на играта измежду младежите, бабата на Лия желае да предизвести родителите за играта, с цел да не се постанова да преминат през ужаса с изчезнало дете или внук.

" Ужасно е. Facebook би трябвало да постави завършек на това. Като за начало не трябва да разрешаваме на малолетните деца да се записват там. Децата виждат прекалено много неща онлайн за тяхната възраст. Нека не им разрешаваме да употребяват фейсбук, до момента в който не са навършили 16 години. Това е плашещо. Минавайки през целия този смут, за похлупак я виждаме във фейсбук. Много хора ми описаха за това предизвикателство. Аз съм старомодна, само че мисля за децата и просто желая да ги защитя ", споделя бабата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР